ShippingWatch

Avis: Kina satser 12 mia. på grønlandsk mine

Det børsnoterede britiske mineselskab London Mining, der siden 2007 har investeret 300 mio. kroner i efterforskning i det uvejsomme terræn tæt på indlandsisen, har ifølge Børsen kinesiske partnere og kapital i ryggen.

Foto: Torben Stroyer

Grønlands mineindustri har udsigt til sin første store og nødvendige milliardindsprøjtning. Kina er klar til at investere 12 mia. kroner i en jernmine uden for Nuuk, skriver Børsen.

Jernminen kan blive det første store mineprojekt, der får godkendelse af det grønlandske selvstyre. Det er det børsnoterede britiske mineselskab London Mining, der siden 2007 har investeret 300 mio. kroner i efterforskning i det uvejsomme terræn tæt på indlandsisen. Med kinesiske partnere og kapital i ryggen forventes den endelige ansøgning afleveret til Grønlands råstofdirektorat inden sommerferien, og herefter skal myndighederne gennemgå det 9.000 siders omfattende materiale, og projektet skal sendes i høring.

London Mining har i forvejen erfaringer fra et lignende jernprojekt i Canada i et endnu mere uvejsomt område, men arbejder også i Sierra Leone, Saudi-Arabien og Kina, skriver avisen.

Finansieringen med kinesiske statspenge er et følsomt emne, for et af formålene med at udvinde råstoffer i Grønland har netop været at skabe en modvægt til Kinas benhårde politik på mineralområdet.

Grønland har i mere end 15 år forberedt sig på at supplere indtægterne fra fisk med råstofudvinding af olie og mineraler.

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs