ShippingWatch

Sohn laver aftale med Sydkorea om "kvalitetsskibsfart"

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn regner med at underskrive en samarbejdsaftale med Sydkorea i næste uge om bl.a. udviklingen af "kvalitetsskibsfart".

Under sit besøg med en stor dansk erhvervsdelegation i Sydkorea har erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) i dag mødtes med præsident Lee Myong-Bak. I næste uge forventer ministeren at indgå og underskrive en aftale mellem Danmark og Sydkorea, der bl.a. skal fremme udviklingen af "grøn skibsfart."

"Aftalen fokuserer på innovationsprojekter, international lovgivning og incitamenter til at fremme kvalitetsskibsfart, og jeg er glad for at kunne styrke samarbejdet mellem Danmark og Korea. Det vil være til gavn for både danske udstyrsleverandører og rederier – samt for at fremme grøn vækst globalt," udtaler Ole Sohn ifølge en pressemeddelelse fra Erhvervs- og Vækstministeriet.

Han mener generelt, der er gode samarbejdsmuligheder mellem de to lande og peger på den store interesse fra de danske virksomheder i det koreanske marked. 77 danske virksomheder deltager i erhvervsfremstødet i Sydkorea, hvilket er den hidtil største danske erhvervsdelegation i Asien.

Grøn vækst

"Præsidenten har sat grøn vækst højt på dagsordenen i Korea ved at investere i grønne projekter, teknologier og løsninger, og der er stor interesse i at samarbejde med Danmark, som Korea ser som forgangsland på området. Jeg vil arbejde for, at danske løsninger er i front med at omstille økonomien i en mere bæredygtig retning," udtaler ministeren.

Aftalen mellem de to lande ventes at blive underskrevet på tirsdag.

Sydkoreas estimerede vækst i 2011 var 3,8 %, hvilket overgår OECD-gennemsnittet på 3,4 %. Dermed er Sydkorea stadig i kraftig økonomisk fremgang selvom væksten var væsentligt højere i 2010 (ca. 6 %)

Forsiden lige nu

Søren Skou: Transformationen af Maersk er kompleks

Maersk-gruppens CEO Søren Skou lægger ikke skjul på, at ændringen af Maersk er en stor mundfuld og en kompleks opgave. Han er heller ikke tilfreds med de økonomiske resultater, men lover investorerne, at de kommer.

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere