ShippingWatch

Hapag-Lloyd ser mørkere skyer i den nærmeste fremtid

Tysklands største containerrederi, Hapag-Lloyd, der netop har offentliggjort siit kvartalsregnskab, er blevet mere pessimistisk i sin forventning til den nærmeste fremtid, oplyser rederiet.

Foto: Hapag-Lloyd

Politisk usikkerhed, krisen i Eurozonen, budgetunderskud i USA og ikke mindst de høje bunkerpriser har fået Tysklands største containerrederi, Hapag-Lloyd, til se endnu mere pessimistisk på den nærmeste fremtid end for blot få måneder siden.

Rederiet måtte konstatere et underskud i første kvartal i år på  132 mio. EURO efter skat mod et minus i første kvartal 2011 på 22 mio. kr. Det stigende underskud skyldes ikke mindst de høje bunkerpriser.

I kvartalsregnskabet skriver ledelsen, at den generelt holder fast i sine fremtidsforventninger, som de blev oplyst i årsregnskabet, men tilføjer, at udviklingen i 2012 vel at mærke afhængigt af, om omsætningen i højsæsonen lever op til forventningerne. Og så tilføjer rederiet:

Flere risici

"På den kortsigtede bane er forventningerne for industrien imidlertid indhyllet i usikkerhed pga de risici, der eksisterer i udviklingen i den globale økonomi. Recessionen i Eurozonen, langsommere økonomisk vækst i Kina og det høje budgetunderskud i USA er hovedårsagerne til manglende økonomisk vækst. De høje bunkerpriser er også en belastning for industrien."

Det tyske rederi peger i endvidere på, at det holder fast i sti overordnede mål om langsigtet vækst. Hapag-Lloyd henviser til de seneste forecasts fra IHS Global Insight fra april i år, der forudsiger, at den samlede volumen af global containertransport vil stige med 5,4 procent til 134,7 millioner teu i 2013.

"Selvom forventingerne om vækst forsat er positive på mellemlang sigt, kan vi stadig se forskellige ubalancer i udbud og efterspørgsel," hedder det fra Hapag-Lloyd.

Bunkerprisen var rundt regnet 14 procent højere ved udgangen af første kvartal 2012 sammenlignet med hele 2011 og er tredoblet siden 2009, oplyser rederiet.

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs