ShippingWatch

Medie: CMA CGM på vej på børsen

Det pressede franske containerrederi CMA CGM er på vej på børsen, efter at den tyrkiske storaktionær Yildirim Holding, som er styret af Yildirim familien, planlægger at børsnotere CMA CGM på børsen i Hong Kong eller i New York i 2014. Det skriver Bloomberg News.

Foto: APM Terminals

Yderligere nævnes det at Yildirim i år øger sin andel i CMA CGM til 30 pct. fra 20 pct., og at børsnoteringen skal ske ved salg af aktier fra Yildirims andel.

Aktiefokus bragte den 8. marts rygter fra det franske finansmedie Wansquare, som skrev, at Yildirim har øget sin andel med 10 procentpoint for 250 mio. dollar.

Robert Yildirim og Yildirim Holding er ny i containerlinerbranchen, hvor familiedynastiets shippingaktiviteter er opbygget af aktiviteterne i bulk, tank, værfter og havneterminaler.

Det er interessant for A.P. Møller - Mærsk og containermarkedet, idet Robert Yildirim, som står bag Yildirim Holding, tidligere har stået for en konservativ linje med fokus på bundlinjen frem for ekspansion. I 1. halvår 2011 blokerede Robert Yildirim CMA CGMs ekspansionsplaner med skibsindkøb, og Robert Yildirim vetoede forslaget, som var fremsat af den gamle ejerkreds i CMA CGM herunder koncernchef Rodolphe Saadé.

AF AKTIEFOKUS

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs