ShippingWatch

Clipper drøfter ny international multipurpose pool

Selvom udsigterne for multipurpose markedet ser lysere ud, og flere rederier sætter mere tonnage ind, er der brug for konsolidering. Clipper drøfter for tiden muligheden med flere mulige partnere.

Clipper drøfter for tiden muligheden  for  at skabe en pool på op til 70 skibe inden for multipurpose segmentet med dansk og udenlandsk deltagelse. Rederiet er selv optimistisk og tror på, at 2012 bliver et vendepunkt for det pressede segment, men mener alligevel, at der er behov for en konsolidering af markedet.

”Vi har drøftelser med både danske og udenlandske rederier inden for segmentet om at skabe en pool på 60-70 skibe. Mit håb og min forventning er, at drøftelserne falder på plads i løbet af i år,” siger partner i Clipper og chef for multipurpose området, Kristian Mørch.

Ligesom Nova

Han vil ikke sætte navn på, hvem der drøftes med, men blandt de store europæiske multipurpose rederier findes bl.a. danske Thorco, der selv er i gang med at udvide flåden, samt verdens største multipurpose rederi, tyske BBC Chartering med 140 skibe. Herudover hører Scan Trans i Næstved og Nordana i Rungsted også til på listen over betydende multipurpose rederier.

Foto: Rederiforeningen
Foto: Rederiforeningen
 

Modellen skulle i givet fald være den, som man f.eks. ser hos det Maersk Tanker styrede Nova, hvor en række rederier pooler skibe sammen, og hvor et af rederierne sætter sig i spidsen for driften.

”Jeg tror på modellen, hvor rederierne selv står for driften i poolen, mere end en model, hvor man lægger driften ud i et eksternt selskab. En flåde på op til 70 skibe vil være passende. Jeg tror, man skal være varsom med at skabe for stor en pool, det kan blive en hæmsko, fordi det organisatorisk ikke fungerer optimalt,” siger Kristian Mørch.

Clipper: Projekt-skibe har været læringsproces for os

Thorco: God ide men vi er ikke Clippers pool-partner

BBC Chartering stiller spørgsmål ved Clippers multipurpose-pool 

 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs