ShippingWatch

Amnesty vil presse regeringens våbentransportpolitik

Den danske regering bør stille større krav til danske rederiers transport af våben, lyder det fra Amnesty International, der samtidig mener, at de danske rederier er en klods om benet for NGO'en i arbejdet med nye FN-regler for våbentransport.

Den danske regering skal gå hårdere til rederiernes transport af våben, lyder det fra Amnesty International, der har iværksat en international kampagne mod transport af våben op til FNs våbenhandelskonference i juli. Amnesty International roser regeringen for at have en fornuftig tilgang til kontrol med import og eksport af våben, men kritiserer, at danske rederiers transport af våben i form af brokery-aftaler internationalt set er uregulerede.

”Hvis ikke der er en direkte embargo mod en bestemt transport af våben, så eksisterer der ingen kontrol af rederiernes sejlads med våben – hverken lovlige eller ulovlige. Jo længere vi kommer fra Europa, jo dårligere bliver kontrollen af import og eksport af våben. Danmark er verdens sjettestørste transportør af våben, og det er utvivlsomt sådan, at danske rederier også foretager ulovlige våbentransporter. Det burde regeringen tage med i de internationale forhandlinger,” siger Joakim Lundström, der er policy- og kampagnekoordinator i Amnesty International.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs