ShippingWatch

Råvarer: Olieprisen dykker før vigtige nøgletal

fredag kommer der tal for udviklingen i det amerikanske BNP for første kvartal, der ventes at vise en vækst på 2,5 pct., sammenlignet med en økonomisk vækst på 3,0 pct. i samme periode sidste år. Fredag byder også på tal for det amerikanske privatforbrug

Prisen på råolie falder fredag morgen forud for vigtige nøgletal for den amerikanske økonomi. Samtidig spøger nedjusteringen af Spaniens kreditvurdering af Standard & Poor's til BBB+ fra A og en forventning om en svag udvikling i eurozonen stadig i baggrunden og det er med til at sende olieprisen på retur.

Senere fredag kommer der tal for udviklingen i det amerikanske BNP for første kvartal, der ventes at vise en vækst på 2,5 pct., sammenlignet med en økonomisk vækst på 3,0 pct. i samme periode sidste år. Fredag byder også på tal for det amerikanske privatforbrug, der ventes at stige med 2,3 pct. i første kvartal og University of Michigans indeks, der måler forbrugertilliden i USA, ventes ikke at vise nogen ændring.

"Når vi taler WTI-olie, er det ret klart, at vi igen ligger i et kursinterval, der hedder 103,5 til 108,5 dollar, og på nuværende tidspunkt er der ikke nogen faktorer over det næste par uger, der med nogen sandsynlighed kan drive prisen højere eller lavere. Den europæiske økonomi er vigtigt globalt, men vi ser ikke nogen chance for, at den kan fungere som vækstmotor," siger Michael McCarthy, chefmarkedsstrateg i CMC Markets Asia Pacific, til Bloomberg News.

Prisen på en tønde af Nordsøolien Brent falder 0,41 pct. til 119,43 dollar og den amerikanske WTI-olie går 0,51 pct. tilbage til 104,02 dollar per tønde.

Råvarer

Investorerne har fredag morgen heller ikke den store appetit på guld og prisen på en ounce af det ædle metal falder 0,26 pct. til 1656,20 dollar.

Kobberinvestorerne sælger også ud inden weekenden, efter den britiske storbank Standard Chartered i en ny rapport har meldt ud, at den forventer en fortsat stigning i kobberlagrene i Kina til det højeste niveau nogensinde. Standard Chartered venter, at beholdningen i de kinesiske lagre vil overstige 1 mio. tons og melder om storstilet kobberhamstring i Riget i Midten.

"Vi var forbløffede over, hvor meget kobber, der bliver oplagret i varehusene. Kobberpladerne bliver stablet til den maksimum tilladte højde. De overdækkede varehuse er fulde. De ansattes parkeringspladser bliver brugt til at opmagasinere kobber," skriver Standard Chartered's analytikere i deres rapport. De bugnede lagre giver en forventning om, at efterspørgslen på kobber vil falde dramatisk i Kina i den nærmeste fremtid, og den udsigt har fået investorerne til at sælge ud.Prisen på et ton kobber falder med 0,4 pct. på metalbørsen i London til 8290,50 dollar.

RITZAU FINANS

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs