ShippingWatch

Mærsk på vej til Myanmar

Myanmar har et stort potentiale med 60 mio. mennesker, et meget lavt lønniveau og mange naturressourcer, siger Mærsk.

EU har suspenderet sine økonomiske sanktioner over for Myanmar, der har en 60 millioner stor befolkning, lave produktionsomkostninger og masser af naturressourcer. Nu overvejer A.P. Møller - Mærsk at gå ind i landet, skriver Berlingske.

»Myanmar har et utroligt potentiale med 60 mio. mennesker, et meget lavt lønniveau og mange naturressourcer. Det handler om, at reformerne fortsætter, så sanktionerne kan blive ophævet permanent. Der skal stadig ske en masse ting, så vi er meget opmærksomme på at komme ind på den rigtige, langsigtede måde. Men vi forstår regionen godt og har mange dygtige folk herude, så vi er i en god position til at drage nytte af mulighederne,« siger Thomas Riber Knudsen, der er direktør for Maersk Line i Asien-Stillehavsregionen.

Han følger udviklingen og mulighederne tæt i alle regionens lande, men han havde aldrig troet, at Myanmars reformer kunne tage så meget fart, som det er sket det seneste år.

»Vi har lavet en smule forretning i Myanmar tidligere, men det har været nødhjælpsfragt, fordi der har været så mange restriktioner på, hvad man måtte lave. Så det har været meget marginalt, men vi har en tredjepartsagent i landet, og vi har været på besøg med regulære mellemrum for at forstå, hvad der foregår. Det er gået meget hurtigere, end nogen havde ventet, og derfor er der også fortsat ubesvarede spørgsmål, så vi skal være på tæerne, men hele tiden have det langsigtede perspektiv,« siger Thomas Riber Knudsen til avisen.

 

 

Mere fra ShippingWatch

Maersk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Maersk har stiftet. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs