ShippingWatch

Oliepriserne kan være på vej op igen

I en ny rapport varsler investeringsbanken Goldman Sachs, at oliepriserne vil stige på trods af aftagende vækst i verdensøkonomien, da væksten i efterspørgslen efter olie er større end stigningen i produktionskapaciteten.

Foto: Erik Johansen

Oliepriserne holder sig nogenlunde i ro onsdag morgen, men efter et par uger med dalende priser, kan olien være på vej op i værdi igen snart. Det spår Goldman Sachs.

I en rapport varsler investeringsbanken, at oliepriserne vil stige på trods af aftagende vækst i verdensøkonomien, da væksten i efterspørgslen efter olie er større end stigningen i produktionskapaciteten.

Olielagre opbrugt

"Det er kun et spørgsmål om tid, før de amerikanske olielagre og OPEC's reservekapacitet reelt vil være opbrugt. Det vil kræve højere oliepriser for at begrænse efterspørgslen, siger Jeffrey Currie, leder for råvareresearch i Goldman Sachs i London, til Bloomberg News.

Ikke desto mindre holder oliepriserne sig til begrænsede stigninger. WTI-olien stiger 0,1 pct. til 103,66 dollar per tønde, mens Nordsø-olien, Brent, ligeledes går 0,1 pct. frem og handles i 118,28 dollar per tønde. Priserne trækkes ned af forventningerne til dagens tal fra de amerikanske råolielagre, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News venter en stigning på 2,8 mio. tønder.

Kobberpris sendt ned

Heller ikke guldprisen byder på de store udsving onsdag morgen. Ædelmetallet handles 0,1 pct. lavere i 1641,80 dollar per ounce.

Lidt større fald byder kobberprisen på, men også her er faldet begrænset, og metallet har genvundet lidt i morgenens løb. Kobberprisen sendes ned af voksende lagerbeholdninger og mindre import af kobber i Kina, verdens største forbruger af metallet.

Det tolkes som tegn på en generelt dalende efterspørgsel i landet. Kobber handles 0,3 pct. lavere i 8124,25 dollar per ton.

RITZAU FINANS

Nordea ser stigende oliepris to år frem

Olieprisen stiger på ny 

Olieanalytiker advarer om atomforhandlinger 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs