ShippingWatch

Rio Tintos egen flåde står kun for 5 procent af behovet

Den australske minegigant nedtoner tørlastrederiernes frygt for, at ekspansionen af mineselskabernes egne flåder vil presse raterne på det i forvejen pressede tørlastmarked yderligere.

Den australske minegigant Rio Tintos egen flåde af tørlastskibe står kun for 5 pct. af selskabets behov for kapacitet. Det skriver shippingavisen Llyod's List. Det er på trods af, at selskabet over de kommende to år får leveret 15 nye skibe.

Udtalelserne kommer fra Rio Tinto marinechef, Michael Harvey, og de faldt på BIMCOs shippingkonference for at berolige tørlastrederierne, der har en vis frygt for, at ekspansionen af mineselskabernes egne flåder vil presse raterne på det i forvejen pressede tørlastmarked yderligere.
"Vi vil altid forblive en stor kunde i markedet for tørlastskibe. Vores egen flåde vil kun være i stand til at dække 5 pct. af vores behov," sagde han.

Mineindustri holder kursen trods lavere vækst i Kina 

Lavere kinesisk vækst trækker prisen på australsk jernmalm ned 

 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs