ShippingWatch

Rio Tintos egen flåde står kun for 5 procent af behovet

Den australske minegigant nedtoner tørlastrederiernes frygt for, at ekspansionen af mineselskabernes egne flåder vil presse raterne på det i forvejen pressede tørlastmarked yderligere.

Den australske minegigant Rio Tintos egen flåde af tørlastskibe står kun for 5 pct. af selskabets behov for kapacitet. Det skriver shippingavisen Llyod's List. Det er på trods af, at selskabet over de kommende to år får leveret 15 nye skibe.

Udtalelserne kommer fra Rio Tinto marinechef, Michael Harvey, og de faldt på BIMCOs shippingkonference for at berolige tørlastrederierne, der har en vis frygt for, at ekspansionen af mineselskabernes egne flåder vil presse raterne på det i forvejen pressede tørlastmarked yderligere.
"Vi vil altid forblive en stor kunde i markedet for tørlastskibe. Vores egen flåde vil kun være i stand til at dække 5 pct. af vores behov," sagde han.

Mineindustri holder kursen trods lavere vækst i Kina 

Lavere kinesisk vækst trækker prisen på australsk jernmalm ned 

 

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs