ShippingWatch

Torm: Ny aftale vil udvande aktionærerne ca. 13:1

Torms ledelse har forhandlet sig frem til en principaftale med sine banker og kreditorer, der indebærer en betragtelig udvanding af aktionærerne.
Hvis principaftalen gennemføres, vil de nuværende aktionærer i Torm gå fra at eje 100 pct. af selskabet til kun omkring 7,5 pct

Foto: Hougaard Niels

Torms ledelse har forhandlet sig frem til en principaftale med sine banker og kreditorer, der indebærer en betragtelig udvanding af aktionærerne.
Hvis principaftalen gennemføres, vil de nuværende aktionærer i Torm gå fra at eje 100 pct. af selskabet til kun omkring 7,5 pct. Det fortæller
bestyrelsesformand N.E. Nielsen på mandagens generalforsamling.
I stedet overtager Torms banker og andre kreditorer den styrende majoritet i rederiet. Det svarer til en udvanding i forholdet omtrent 13:1 for de nuværende aktionærer. Dermed vil f.eks. den græske storaktionær Gabriel Panayotides gå fra en ejerandel på 52,2 pct. til en ejerandel på kun 3,9 pct. i det nye Torm.

Detailforhandling

Det nye forhold er dog ikke endelig bekræftet, mens principaftalen detailforhandles, fortæller N.E. Nielsen.
Som et led af aftalen vil Torm modtage 100 mio. dollar af sine banker i en arbejdskapital til de næste to år. Samtidig bliver den løbende henstand på
gælden – som er i omegnen af 1,9 mia. dollar – blive forlænget frem til 2016, fortæller N.E. Nielsen.
Den anden store kreditorgruppe, ejerne af Torms indchartrede skibe, får to valgmuligheder. Enten kan de genforhandle deres aftaler med Torm til lavere rater i nærheden af markedsniveauet. Ellers kan de vælge at opsige aftalen før tid og dermed få deres skibe tilbageleveret.
Aftalerne om indchartrede skibe har skabt problemer for Torm, da rederiet indgik dem på et tidspunkt, hvor raterne lå meget højere end nu.

RITZAU FINANS

Aktionærer møder Torm-formand med tavshed

Torm: Nominel aktiekapital skal skæres ned til 0,2 procent 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs