Skibsofficerer bekymrede for jobtab i Torm
Torms deroute bekymrer Søfartens Ledere. Det nødlidende rederi har traditionelt ligget som en klar nummer to blandt danske rederier efter A.P. Møller - Mærsk i rekrutteringen af nye danske skibsofficerer.
"Både på standens og erhvervets vegne kan vi være bekymrede for udviklingen i Torm. Hvis rekrutteringen i Torm af danske officerer ændrer sig markant, er der andre i erhvervet, der skal byde ind," siger direktør Fritz Ganzhorn, Søfartens Ledere, der peger på, at netop Torm har en forholdsvis stor pulje af yngre skibsofficerer for hvem, det er særligt vigtigt at få sejltid og få udviklet deres kompetencer:
"Vi ser meget gerne, at de unge officerer får fortsat beskæftigelse i Torm og tilstrækkelig sejltid, så de kan komme op og blive overstyrmænd, så de for alvor bliver konkurrencedygtige."
Torm havde ifølge Illustreret Skibsliste 2011 knap 60 skibe under dansk flag. Kun godt en håndfuld skibe er tilsyneladende udflaget under rederiets langvarige krise.

"Lige nu er det min opfattelse, at situationen for vores medlemmer er uvis. Men som udgangspunkt virker det som om, vores medlemmer beholder jobbene. Meget vil afhænge af, hvilken form for rekonstruktion, der vil ske i Torm. Hvis bankerne kommer ind og overtager styringen, plejer vi i den slags situationer at have en ret god dialog med bankerne, der er interesserede at holde skibene gående. For Torms vedkommende er der jo også tale om, at olieselskaber stiller en række krav til ledende officerer, som gør, at man ikke lige skifter sin besætning ud," siger Fritz Ganzhorn.
I øjeblikket er der kun danske officerer på 12 af Torms skibe.
Ship officers worried about loss of jobs in Torm
Skæbnedag for presset topledelse i Torm
Relaterede artikler:
Skæbnedag for presset topledelse i Torm
For abonnenter
Finansiel Stabilitet vil sagsøge N.E. Nielsen
For abonnenter