ShippingWatch

Det siger de om Mærsk Mc-Kinney Møller

Nyheden om, at A.P. Møller - Mærsks seniorreder Mærsk Mc-Kinney Møllers død berører mange mennesker, som mandag har tilkendegivet respekt for den succesfulde erhvervsmand.

Foto: Mik Eskestad

Nils Smedegaard Andersen, administrerende direktør hos A.P. Møller - Mærsk:

- Ansatte over hele verden er blevet motiveret af til at yde en ekstra indsats af en sikkert krævende, men også inspirerende leder. Til sin død udviste Mærsk Mc-Kinney Møller en levende interesse i forretningen og vores ansatte.

 

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S):

- Mærsk Mc-Kinney Møller har med sit store engagement i dansk kultur og sin egenart sat sit præg overalt i landet. Støtten gik til bevarelse af nationale mindesmærker såvel som bygningen af Operaen i København. På samme måde var Mærsk Mc-Kinney Møller engageret i socialt arbejde, blandt andet for at sikre unge mulighed for at tage uddannelse i udlandet.

 

Eivind Kolding, administrerende direktør, Danske Bank:

- Meddelelsen om hr. Mærsk Mc-Kinney Møllers død berører mig dybt. Hr. Møller vil gennem alle tider stå som en af de største personligheder, dansk erhvervsliv har fostret. For mig personligt har det været et fantastisk privilegium at kende ham.

 

Peter Straarup, tidligere administrerende direktør, Danske Bank:

- Han har betydet uvurderligt meget for rederiet - men også for Danmark. Der er ingen tvivl om, at han som leder var utrolig kompetent og så det rigtige for rederiet.

 

Karsten Dybvad, formand for Dansk Industri:

- Med skibsrederens død har Danmark mistet det 20. århundreds største og mest respekterede erhvervsmand. Han vil fortsat være et forbillede for danske og internationale erhvervsfolk - også i kommende generationer. Med flid, disciplin og en usædvanlig målrettethed formåede han at opbygge en global virksomhed, som i dag er verdens største rederi- og containervirksomhed.

 

Erik Jacobsen, administrerende direktør, Det Kongelige Teater:

- Jeg er ked af det. Det har været en af de største støtter for Det Kongelige Teater. Ikke kun på grund af donationen af Operaen, men også fordi, han ofte har været i teatret og været meget interesseret i, hvad vi har lavet.

 

Lene Balleby, kommunikationschef for kongehuset.

- Dronningen, prinsgemalen og den øvrige kongelige familie er selvfølgelig meget berørte af meddelelsen om hans død. Familierne kender jo hinanden.

 

Uffe Ellemann-Jensen, tidligere udenrigsminister:

- Han har haft en helt enestående betydning. Både med sin egen indsats og det, han har inspireret andre til at gøre.

RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs