ShippingWatch

Danmarks Rederiforening: Et fyrtårn er slukket

Formanden for Danmarks Rederiforening, Carsten Mortensen, sammenligner Mærsk Mc-Kinney Møller med C.F. Tietgen. En personlighed, der var et ikon og en inspiration for mange unge mennesker.

Det er en af de mest markante erhvervspersonligheder, som er død. En personlighed, der tåler sammenligning med  C.F. Tietgen, mener formanden for Danmarks Rederiforening og topchef i Norden, Carsten Mortensen.

"Det er et fyrtårn, der er blevet slukket. Han har haft helt afgørende betydning ikke kun for rederierhvervet, men for dansk erhvervsliv i det hele taget og som et  pejlemærke i horisonten. En inspiration for unge mennesker, og han har haft en betydning, der rækker langt ud over Mærsk Gruppen og har haft stor indflydelse på dansk shipping i det hele taget," siger Carsten Mortensen til ShippingWatch, der selv er en blandt mange ledere i dansk og international shipping, der har sin baggrund i A.P. Møller - Mærsk:

"En foregangsvirksomhed, en foregangsmand, gode værdier og fremsynethed. Et ord er et ord og en person, der selvfølgelig også har udvist en stor grad af risikovillighed. Ellers kommer man ikke så langt, som Mærsk Gruppen er kommet i dag. Mærsk-McKinney Møller har ikke kun imponeret med alt det, han selv har udrettet. Han var et ikon og har ligeså meget imponeret, fordi han har inspireret os andre."

"Mærsk har gennem mange, mange år haft en dyb interesse i deres eget uddannelsessystem og satset meget på uddannelse. Mange ledere i international shipping i dag har trådt deres børnesko i Mærsk. Derfor har han været et ikon for unge mennesker."

Fagforbund: Et livsværk af næsten ufattelige dimensioner 

Lloyd's List: Mærsk gjorde et kæmpe indtryk på os 

Hun får magten i Mærsk 

Det siger de om Mærsk Mc-Kinney Møller 

Mærsk-aktien starter ny æra med kursstigning 

Medie: Svanholm lærte meget af Mc-Kinney Møller 

Seaintel: Mærsk Mc-Kinney Møllers død ændrer ikke forretningsstrategien 

Statministeren hylder Mærsk for sin rolle i dansk historie 

Tidl. Mærsk-reder: Hr. Møllers globale netværk var unikt 

Pram og Smedegaard: Mærsk Mc-Kinney Møllers engagement var enormt 

Netmedie: Straarup rørt og trist

Ellemann: Den største nogensinde 

Eivind Kolding dybt berørt af Mærsk Mc-Kinneys død

Dansk erhvervslivs største mand er død

Kronologi over Mærsk Mc-Kinneys liv

Mærsk Mc-Kinney Møller has died 

Aktiekurs stiger efter Mærsk Mc-Kinney Møllers død

 

Tilmeld dig ShippingWatchs gratis nyhedsbrev og modtag opdateringer fra det blå erhvervsliv to gange dagligt. Indtast din mailadresse her.

Mere fra ShippingWatch

Maersk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Maersk har stiftet. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs