ShippingWatch

SeaIntel: Mærsk Mc-Kinney Møllers død ændrer ikke forretningsstrategien

Mærsk Mc-Kinney Møllers død får ikke betydning for forretningsstrategien i rederigiganten, vurderer administrerende direktør Lars Jensen fra SeaIntel Maritime Analysis.

”Rederiet har været meget fremsynet over de sidste ti år. Det har foretaget et ledelsesskifte og et generationsskifte og taget god hånd om, at forretningen skulle køre videre uden Mærsk Mc-Kinney Møllers ledelse. Derfor burde hans død ikke fra et forretningsmæssigt synspunkt få nogen påvirkning på rederiet,” siger Lars Jensen, der er administrerende direktør i den maritime analysevirksomhed SeaIntel Maritime Analysis.

Lars Jensen har tidligere været ansat i A.P. Møller-Mærsk i mere end 12 år og har et indgående kendskab til rederiet og dets forretninger efter sin ansættelse som blandt andet direktør for eBusiness i Maersk Line.

Lars Jensen fremhæver, at generationsskiftet er gået hånd i hånd med et kulturskifte i den traditionsrige virksomhed. Også her har der dog været ændringer på vej længe, og virksomhedskulturen vil ikke ændre sig mærkbart med det samme på grund af Mærsk Mc-Kinney Møllers død.

”Man må jo sige, at Mærsk Mc-Kinney Møller har været den store kulturbærer for virksomheden. Man vil ikke se nogle ændringer i de her kommende uger, men i de kommende år, vil der nok ske ændringer i kulturen af den vej, der allerede har været i gang. Rederiet vil i endnu højere grad gå fra at være et familiedrevet selskab til at køre som andre store børsnoterede selskaber,” siger Lars Jensen.

Fagforbund: Et livsværk af næsten ufattelige dimensioner 

Lloyd's List: Mærsk gjorde et kæmpe indtryk på os 

Hun får magten i Mærsk 

Det siger de om Mærsk Mc-Kinney Møller 

Mærsk-aktien starter ny æra med kursstigning

Medie: Svanholm lærte meget af Mc-Kinney Møller

Seaintel: Mærsk Mc-Kinney Møllers død ændrer ikke forretningsstrategien

Statministeren hylder Mærsk for sin rolle i dansk historie

Tidl. Mærsk-reder: Hr. Møllers globale netværk var unikt

Pram og Smedegaard: Mærsk Mc-Kinney Møllers engagement var enormt

Netmedie: Straarup rørt og trist

Ellemann: Den største nogensinde

Eivind Kolding dybt berørt af Mærsk Mc-Kinneys død

Dansk erhvervslivs største mand er død

Kronologi over Mærsk Mc-Kinneys liv

Mærsk Mc-Kinney Møller has died

Aktiekurs stiger efter Mærsk Mc-Kinney Møllers død 

Mærsk/analytikere: Stigning skyldes mulige nye tiltag

 

Tilmeld dig ShippingWatchs gratis nyhedsbrev og modtag opdateringer fra det blå erhvervsliv to gange dagligt. Indtast din mailadresse her.

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs