Mærsk/Formuepleje: Markedet satser på øget gennemsigtighed

Stigningen i A.P. Møller - Mærsk-aktien efter Mærsk Mc-Kinney Møllers død vidner om, at markedet satser på øget gennemsigtighed og mulige strategiske justeringer, der kan bringe nye værdier frem i lyset.
Af RITZAU FINANS

Aktien steg en overgang over 5 pct., og ligger ved 12-tiden 2,7 pct. højere i kurs 42.400. Kursen lå i ca. 41.400 kr. før Hr. Møllers dødsfald blev offentligt kendt.

Hos Formuepleje ser formueforvalter Otto Friedrichsen reaktionen, som et udtryk for, at nogle i markedet tror, at der vil blive løst mere op for selskabet, nu familiepatriarken og sønnen efter selskabets stifter er død.

- Han har selv ledet selskabet og selv været nede i driften gennem mange år og haft et indgående kendskab til selskabet. Nu kan det så være, at den nuværende ledelse får friere tøjler, og kan søge nogle muligheder, som ikke har været mulige tidligere. Jeg tror, at det er den vej rundt, siger Otto Friedrichsen.

Han nævner øget gennesigtighed om Mærsk-regnskaberne som et af de punkter, hvor selskabet har løsnet op i de senere år, og hvor der stadig kan gøres mere.

- Der er stadigvæk meget, vi som udgangspunkt ikke kender noget til, og man kan sige, at hvis vi får mere gennemsigtighed i de tal, der præsenteres på kvartalsbasis, så vil det kunne gøre, at noget af den værdi, der måske ligger skjult i Mærsk, vil kunne komme frem i lyset, siger Otto Friedrichsen.

Han peger på, at der især inden for olie- og gasforretningen er forhold, der ikke er fuld gennemsigtighed om. Det er også noget af det, der blev efterspurgt på generalforsamlingen. Her blev der ytret ønske om øget gennemsitighed om oliereserverne.

RITZAU FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også