ShippingWatch

Kinesisk BNP voksede med 8,1 procent i 2011

Væksten i den kinesiske økonomi blev noget mindre sidste år, end økonomerne havde forudset. Forventningerne lød på et plus på 8,4 procent, men det endte med en stigning i BNP på 8,1 procent.

Den kinesiske økonomiske vækst levede ikke op til økonomernes forventninger i første kvartal. Nøgletal viser natten til fredag, at væksten i Kinas bruttonationalprodukt landede på 1,8 pct. på kvartalsbasis mod ventet 1,9 pct. ifølge Bloomberg News. På årsbasis voksede økonomien med 8,1 pct. mod ventet 8,4 pct.

Et af de store temaer på finansmarkederne har længe været, om den kinesiske økonomi får en blød eller hård landing. Pessimisterne har med nationalregnskabet
fået endnu et argument for at frygte en brat nedtur. En række andre statistikker tegner dog et mere lyst billede af udviklingen. Industriproduktionen voksede med 11,6 pct. i marts mod ventet 11,3 pct., og detailsalget steg 15,2 pct. i marts mod ventet 15,1 pct.

RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs