ShippingWatch

Kinesisk BNP voksede med 8,1 procent i 2011

Væksten i den kinesiske økonomi blev noget mindre sidste år, end økonomerne havde forudset. Forventningerne lød på et plus på 8,4 procent, men det endte med en stigning i BNP på 8,1 procent.

Den kinesiske økonomiske vækst levede ikke op til økonomernes forventninger i første kvartal. Nøgletal viser natten til fredag, at væksten i Kinas bruttonationalprodukt landede på 1,8 pct. på kvartalsbasis mod ventet 1,9 pct. ifølge Bloomberg News. På årsbasis voksede økonomien med 8,1 pct. mod ventet 8,4 pct.

Et af de store temaer på finansmarkederne har længe været, om den kinesiske økonomi får en blød eller hård landing. Pessimisterne har med nationalregnskabet
fået endnu et argument for at frygte en brat nedtur. En række andre statistikker tegner dog et mere lyst billede af udviklingen. Industriproduktionen voksede med 11,6 pct. i marts mod ventet 11,3 pct., og detailsalget steg 15,2 pct. i marts mod ventet 15,1 pct.

RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs