ShippingWatch

Forsikringsselskab i Kina vil afvise skibe med iransk olie

Ifølge nyhedsbureauet Reuters vil et af Kinas førende forsikringsselskaber, der ejes af landets shippingindustri som bl.a. Cosco, stoppe med at forsikre skibe, der fragter olie fra Iran.

Et toneangivende, kinesisk forsikringsselskab vil fra juli ophøre med at forsikre tankskibe, der sejler med iransk olie. Det skriver China Daily med nyhedsbureau Reuters som kilde.

Oplysningen kommer netop som USA, EU og en række andre lande forbereder vidtgående sanktioner fra 1. juli mod Iran som konsekvens af landets atomprogram. Sanktioner, der også vil ramme selskaber, som handler med Iran. Kina har ikke vist tegn på at gå med i olieembargoen mod OPECs næststørste olieproducent, men oplysningen om det kinesiske forsikringsselskab er det første tegn på, at raffinaderier i Kina, der er verdens største indkøber af råolie fra Iran, kan få problemer med at få fragtet og forsikret olien. Samme problemer kan lande som Indien, Japan og Sydkorea få, mens Iran trods påstande om det modsatte kan få svært ved at afsætte deres olie, når sanktionerne træder fuldt igennem.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs