ShippingWatch

Somalia splittet over piratbekæmpelse inde i landet

Chefen for Somalias antipirat-taskforce mener, at landets suverænitet anfægtes, og at terrorbevægelsen Al-Shabaab vil få nye støtter, hvis EU og USA går ind i Somalia.

Foto: Foto: Brian Karmark

Flere ledende politikere i Somalia er stærkt kritiske over for EU's forslag om at bekæmpe pirater på land. Et forslag, der af mange betragtes som den eneste reelle mulighed for at komme det omfattende pirateri til livs. Men kritikere i Somalia mener, at piratbekæmpelse i landets kystområder anfægter Somalias suverænitet og samtidig risikerer at skubbe piratgrupper i armene på terrororganisationen Al-Shabaab.

Modsat udtrykker Somalias indenrigsminister og ansvarlig for lokale regeringer, Abddullahi Ahmed Jama, sin fulde støtte til angreb på piraterne både til havs og i land. Men tanken afvises af formanden for landets anti-pirat task force.

"Det er i strid med Somalias suverænitet, og det vil bidrage til ustabilitet og mistænkeliggørelse blandt folk med udenlandske flådestyrker. Al-Shabaab vil få nye støtter fra piratgrupper og andre, der er følsomme i forhold til udenlandske tropper," siger chefen for den særlige task force i landet. Han mener, at EUs og USAs mission i landet er slået fejl.

EU har bebudet, at man fra slutningen af marts vil udvide operationerne til kystområder og længere ind i landet som en del af "Operation Atalanta" ud for Somalias kyst.

Somalia divided about the fighting of piracy on land. 

 

EU: Behov for fælles regler for bevæbnede vagter 

Danske skibe får lettere adgang til bevæbnede vagter

BIMCO klar med kontrakt for bevæbnede vagter 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs