Råvarer: Væksthåb trækker priserne op

Råvarepriser sendt i vejret af tegn på bedring i amerikansk og kinesisk økonomi
AF RITZAU FINANS

Råvarepriserne starter ugen positivt. Der er tegn på, at både den amerikanske og den kinesiske økonomi er i bedring, hvilket er med til at sende råvarepriserne i vejret. Positive nøgletal fra verdens to førende økonomier er med at til øge optimismen på markedet fra ugens begyndelse. Det er blandt andet positive tal fra den kinesiske fremstillingssektor, som hiver priserne op, skriver Bloomberg News.

Prisen på kobber kom igennem første kvartal af 2012 med det største overskud siden slutningen af 2010.

"Positive økonomisk data fra Kina og USA øger forventningerne på markederne og kobberpriserne. Et fald i lagerne i Shanghai har også hjulpet til," siger Hwang Il Doo, seniorhandler hos Korea Exchange Bank Futures, til Bloomberg News.

Kobberprisen stiger med 1 pct. til 8530 dollar per ton.

Prisen på guld falder marginalt mandag morgen. Det er på trods af en svækkelse af dollar over for euro og flere andre større valutaer, der ellers kan øge investorernes interesse for guld som alternativ investering.

På oliemarkedet giver fremdriften i verdens to største økonomier igen anledning til prisstigninger. WTI-olien stiger med 0,2 pct. til 103,2 dollar per tønde, og brent-olien følger trop med en stigning på 0,2 pct. til 123,2 dollar per tønde.

 

RITZAU FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også