ShippingWatch

Mægler: Priser for nybygninger tæt på historisk lavpunkt

Intern konkurrence blandt kinesiske skibsværfter har i mange tilfælde tvunget markedspriser ned under byggeomkostningerne, påpeger mæglere, der advarer om, at situationen lige nu er værre end i 2009 og 2010.

Selv om nye skibe ikke mindst i indeværende år og i 2013 kommer ind i den i forvejen overfyldte globale flåde i en ond spiral af lave rater og høje brændstofpriser, er der stigende forespøgsler fra redere, der enten kan se muligheder blandt ansete skibsværfter, når shippingmarkedet vender igen, eller som kommer med nye krav til allerede bestilte skibe.

Mindre skibsværfter i Kina har ikke tøvet med at underbyde de større, statsejede skibsværfter, der er blevet tvunget ned i pris. For første gang nogensinde konkurrerer værfter i Kina nu lokalt mod hinanden og ikke kun som tidligere i forhold til konkurrenterne i Korea, Japan og Europa, påpeger det Paris-baserede mæglerfirma  Barry Rogliano Salles (BRS) i sin årsrapport. Det skriver Hellenic Shipping News. I mange tilfælde er der eksempler på, at værfter har udbudt nybygninger på et niveau, der ligger under byggeprisen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs