ShippingWatch

VLCC-aktiviteten på benchmark-rute stiger

Færre supertankere konkurrerer lige nu på den vigtigste rute Saudi-Arabien-Japan, og de sejler til de bedste rater siden februar sidste år, viser nye tal.

Antallet af VLCC'ere, der konkurrerer hårdt om laster i den Persiske Gulf, er nu på det laveste niveau i løbet af de seneste ni måneder. Ifølge den Singapore-baserede mægler Marex Spectron Group er der 54 supertankere til rådighed i regionen ide næste fire uger. Det laveste antal siden juni sidste år.

Ifølge Baltic Exchange i  London er aktiviteten på benchmark-ruten Saudi-Arabien-Japan den højeste i 13 måneder. Den amerikanske investeringsbank Dahlman Rose & Co. forklarer udviklingen med usikkerhed om den iranske olieeksport. Ifølge investeringsbanken sejler VLCC'erne i øjeblikket til priser på godt 35.000 USD om dagen på verdens travleste rute for transport af råolie. Det er det højeste niveau siden februar 2011, skriver nyhedsbrevet Hellenic Shipping News med Bloomberg som kilde.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs