ShippingWatch

Bimco offentliggør standardkontrakt for bevæbnede vagter

Guardion-kontrakten fra Bimco er et resultat af stigende efterspørgel blandt rederne og dermed et stigende antal sikkerhedsfirmaer ombord på skibene.

Den internationale søfartsorganisation Bimco har offentliggjort den såkaldte Guardcon-kontrakt, der indeholder standarder og fastlægger rammerne for sikkerhedsvagter ombord på handelsskibe.

Chefen for Bimcos juridiske og kontraktmæssige forhold, Grant Hunter, siger, at kontrakten er blevet udarbejdet hurtigt pga. redernes stigende efterspørgsel efter sikkerhedsvagter ombord, og at et stigende antal sikkerhedsfirmaer dermed er kommet ind på markedet.

Manglen på internationale standarder og rammer har tvunget redere til at bruge mange ressourcer på kontraktforhold med firmaerne og deres forskellige krav og betingelser, mens shippingindustrien venter på mere permanente og langsigtede standarder. Guardion-kontrakten skal i mangel af internationale regler på området  sikre, at bl.a. minimumskrav i forhold til redernes forsikringer bliver overholdt.

 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs