ShippingWatch

Torm i forhandlinger med to separate investorgrupper

Rederiet Torm forhandler med to seperate investorgrupper. "Samarbejdet med bankerne har båret frugt," siger Torms bestyrelsesformand, N. E. Nielsen.

“Torm er glad for at kunne meddele, at det tætte samarbejde med dets banker og andre interessenter har båret frugt, således at der efter en kapitalsøgningsproces er to internationale, anerkendte grupper af investorer, som er kommet med konkrete, betingede forslag til TORM om at indskyde USD 100-200 mio. i egenkapital og likviditet. Dette er et meget vigtigt skridt, hvorved risikoen for en retslig løsning i Danmark eller andetsteds er fjernet, når og hvis betingelserne i disse forslag er mødt,” hedder det i en meddelelse til Københavns Fondsbørs fra bestyrelsesformand N. E. Nielsen.

Siden 17. november 2011 har Torm i tæt samarbejde med dets banker, ejerne af indchartret tonnage, aktionærer og andre interessenter arbejdet på, at der kunne skabes et grundlag for at videreføre rederiet. De fem ovedelementer i en omfattende, langsigtet finansiel handlingsplan er de følgende:

Fempunktsplan

For det første har Torm gennemført en kapitalsøgningsproces for at afdække forskellige muligheder for at styrke kapitalgrundlaget. Rederiet har nu sat de afsluttende forhandlinger med to separate internationale, anerkendte investorgrupper i gang for at indskyde USD 100-200 mio. i egenkapital og likviditet.

Resultatet af forhandlingerne vil betyde en vis nedskrivning af Torms nuværende aktiekapital, samtidig med at der gives de nuværende aktionærer mulighed for at nytegne aktier. Andre interessenter, f.eks. banker og ejerne af indchartret tonnage, vil også kunne blive aktionærer. Den nye investorgruppe vil herefter have en betydelig ejerandel af Torm, står der i meddelelsen. Det endelige ejerforhold vil blive fastlagt under detaildrøftelserne. Der er to separate investorgrupper, hver med sin forretningsmodel, som nu evalueres af rederiet og de specifikke investorer.

Omkostningsreduktion

For det andet udløb Torms aftale med bankgruppen om henstand med betaling af afdrag den 15. marts 2012, men det pointeres, at samarbejdet mellem rederiet og bankerne fortsætter. Forslagene fra investorgrupperne er struktureret sådan, at bankerne skal give Torm henstand, men også således, at bankerne, ifølge meddelelsen til Fondsbørsen, må forventes at opnå "fuld og tilfredsstillende dækning" for deres tilgodehavender.

For det tredje har Torm gennemført en markant reduktion af omkostningerne og har nu planlagt yderligere omkostningsbesparende og likviditetsforbedrende tiltag over de kommende tre år, hedder det endvidere.

For det fjerde har Torm fået afviklet sit nybygningsprogram og har således ikke flere nybygninger, der skal finansieres.

For det femte har rederiet i et langsigtet samarbejde med ejerne af den indchartrede tonnage opnået tilkendegivelser, som muliggør både en kortsigtet og langsigtet løsning, hvis de færdigforhandles og vedtages.

Torm oplyser, at rederiet i samarbejde med de potentielle investorer hurtigst muligt vil færdiggøre aftalegrundlaget,

Nordea redder kriseramt Torm-ejer  

Højdramatisk spil om Torm  

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs