ShippingWatch

Analytiker: Nordic Tankers i knæ

Nordic Tankers' salg af kemikalietankskibsaktiviteter vidner om et selskab i en alvorlig klemme. Det mener shipping-analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank, som dog ser et svagt lys forude.

Nordic Tankers er tvunget i knæ af for høj gæld og har ikke set anden udvej end at sælge hovedparten af sine aktiviteter. Det siger shipping-analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.
Der vil kun være seks produkttankskibe i størrelsen 37.000 - 73.000 DWT tilbage i det børsnoterede selskab Nordic Tankers, som ændrer navn til Nordic Shipholding, og dermed vil selskabet udelukkende være tonnageudbyder.
"Ligesom konkurrenten Torm har Nordic Tankers befundet sig i en ubehagelig klemme med for høj gæld og for lav indtjening," siger Jacob Pedersen.

Henstand

Nordic Tankers har  indgået en aftale om henstand på udskudte og ordinære afdrag indtil 31. marts 2013 for produkttankskibsflåden, men Jacob Pedersen mener, der går længere tid, inden fragtraterne kommer op på et niveau, så rederierne igen kan tjene penge.
"Væksten er ikke særlig høj, og der er fortsat overkapacitet. Til gengæld kommer der stort set ingen skibe på markedet, og derfor vil vi formentlig se rater, som retter sig en smule mod udgangen af 2012. Men det bliver formentligt kortvarigt. Der er bedring i sigte på fragtraterne, men det kommer til at gå langsomt," siger Jacob Pedersen.
 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs