ShippingWatch

Seaintel: Bestikkelse hæmmer handel i Vestafrika

Det koster i visse områder af Vestafrika mere i bestikkelse, end det gør at flytte en container over vand, skriver Seaintel i en analyse.

Bestikkelse er stadig et nødvendigt onde i nogle områder af verden, men når det beløb, der betales for at flytte en container med hirse mellem nabolandende Mali og Senegal svarer til prisen på at sejle den samme container 5.000 km, er der tale om en egentlig forhindring for handel, fastlår analytikerne i Seaintel.

"Eksempelvis var container-spotraten fra Shanghai til Lagos 2082 USD/TEU i denne uge. Hvis man sejler direkte, er det en sejleafstand på 18.800 km - svarende til 11 dollar per 100 km. Hvis denne container derefter flyttes ind i landet, vil bestikkelse alene matche - eller endda overstige - denne pris pr. 100 km.," skriver Seaintel i deres Sunday Spotlight om de høje bestikkelser i Vestafrika.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs