ShippingWatch

Sydbank: Ingen tegn på handlingslammelse i Mærsk trods CEO-fravær

De seneste måneder har vist, at den øvrige ledelsesgruppe til fulde har formået at holde kursen og tage de nødvendige beslutninger, siger senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen.

I mange andre virksomheder ville det give anledning til bekymring, når en topchef er nødt til at blive væk fra sin post i flere måneder, men ikke hos
olie- og rederikoncernen A.P. Møller - Mærsk. De seneste måneder har vist, at den øvrige ledelsesgruppe til fulde har formået at holde kursen og tage de nødvendige beslutninger, siger senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen til Ritzau Finans.
"De seneste måneder tyder på, at det er en situation, organisationen er helt klar til at håndtere, selvom jeg er sikker på, at alle glæder sig til, at Nils
Smedegaard Andersen vender tilbage," siger Jacob Pedersen.

Stor handllekraft

Man er nærmest vendt rundt på en tallerken i Maersk Line, har fået ansat de rigtige folk på de rigtige poster i Tankers og Svitzer og afklaret en sag i
olieforretningen i Algeriet. Så driftsmæssigt tyder intet på, at koncernen lider stor nød. Mærsk har vist stor handlekraft, og det viser for mig at se, at den daglige ledelse fungerer godt til trods for Nils Smedegaard Andersens fravær, tilføjer Sydbanks senioranalytiker.

A..P. Møller - Mærsk meddelte mandag, at lægerne på Rigshospitalet ved den afsluttende rutinemæssige kontrolscanning konstaterede, at Nils Smedegaard Andersen bør have en korrigerende operation i relation til den hjerteklapprotese, han fik ultimo december sidste år. Nils Smedegaard Andersen har løbende været til rutinemæssige kontrolundersøgelser – alle med tilfredsstillende forløb – og det var planlagt forud for undersøgelsen fredag, at Nils Smedegaard Andersen ville genoptage sit arbejde i dag mandag.
Som følge heraf forlænges Nils Smedegaard Andersens sygeorlov med seks til otte uger efter lægernes anbefaling.

RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs