ShippingWatch

Højdramatisk spil om Torm

Rederiet Torm sejler mod en omfattende rekonstruktion, men det er endnu uafklaret, om rederiet skal gå i betalingsstandsning, eller om kreditorerne kan blive enige om en mindre dramatisk løsning.

Foto: Rederiforeningen

Rederiets mange kreditorer med Danske Bank og Nordea i spidsen er stadig fanget i et intenst tovtrækkeri om rederiets fremtid.
Flere af de involverede banker er således ikke meget for at indgå i den store redningsplan, som de primære kreditorer forsøger at få på plads.
Torm og bankernes problem er, at rederiet i mange år stort set kun har haft Danske Bank, Nordea og Danmarks Skibskredit som finansieringskilder, men gennem de senere år har Torm inviteret en række andre banker indenfor.

Derfor er der stor forskel på, hvad de enkelte banker har til gode, samt ikke mindst hvordan de står positioneret i forhold til de skibe, som de har pant i.
Især Torms kinesiske banker udgør et problem i forhandlingerne, da de er kommet meget sent med i lånebøgerne, ligesom de ofte har meget ringe erfaring med den type omfattende rekonstruktioner.

Lang fra enighed

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs