ShippingWatch

Maersk Line: Stopper booking Europa-Asien midlertidigt

Ophobningen af containere har nået et hidtil uset niveau, som med øjeblikkelig virkning tvinger Maersk Line til et komplet booking-stop for at forhindre yderligere eskalering af efterslæbet.

Maersk Line har stoppet for booking af nye transporter fra Nordeuropa til Asien. Det skyldes en ophobning af containere med varer til Asien, som ikke er kommet afsted på grund af en serie aflyste afgange i forbindelse med det kinesiske nytår. Det oplyser Maersk Line i en meddelelse til sine kunder.
"Et betydeligt efterslæb" er derved opstået, og ophobningen af containere har nu nået et hidtil uset niveau, som med øjeblikkelig virkning tvinger Maersk Line til et komplet booking-stop for at forhindre yderligere eskalering af efterslæbet.
"Booking-stoppet er midlertidigt, og vi arbejder på at løse problemerne så hurtigt som muligt, så vi kan genoptage booking som sædvanlig," lyder det fra Maersk Line, der ser sig nødsaget til at indføre stoppet for at sikre, at rederiet kan leve op til de leveringsaftaler, der allerede er indgået.
Rederiet vurderer, at ophobningen vil være løst i begyndelsen af maj.
Efterspørgslen på østgående transport har været stærkt stigende i de seneste måneder trods generelle rateforhøjelser for februar, marts og april, oplyser Maersk Line.

RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs