ShippingWatch

Verdens 80 største rederiaktier har tabt 99 mia. USD på fire år

Data fra Bloomberg viser, at de 80 største børsnoterede rederier samlet set har tabt 99 mia. dollar af deres aktieværdi siden marts 2008. Det svarer til et fald på 44 procent.

Det er næppe en nyhed for nogen, at årene siden finanskrisens udbrud har været hårde for international shipping. Men hvis man leder efter konkrete tegn på, hvor hårdt ramt shipping har været, er 99 mia. USdollar et tal, der er værd at hæfte sig ved.

Det er nemlig forskellen mellem de 80 største børsnoterede shippingselskabers aktieværdi den 19. marts 2008 (226 mia. dollar) og den 16. marts 2012 (127 mia. dollar). Således er deres aktieværdi reduceret med 44 pct. i løbet af de sidste fire år, fremgår det af en Bloomberg-artikel.

Største fald

Det største procentuelle værdifald oplevede det statsejede China Cosco Holdings Co., hvis aktieværdi er faldet med 78 pct. eller 28 mia. dollar i perioden.

"Mange aktier er bare penny-aktier (aktier der er under en dollar værd, red.) nu. De vill aldrig komme tilbage til de højder, vi så i 2007 og 2008," udtaler George Elliot, direktør i Naftilia Asset Management, til Bloomberg.

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs