ShippingWatch

Morgan Stanley: Usikkerhed om Iran trækker tankrater i vejret

Det ligner et brat fald igen i løbet af kort tid, mener de fleste analytikere.

Usikkerhed om olieproduktionen i Iran og øget efterspørgsel i Asien forklarer den seneste tids ratehop på tankmarkedet, mener analytiker Ole Slorer, Morgan Stanley. Han mener, at tankmarkedet vil nå bunden inden slutningen af 2012, siger han til norske TDN Finans. Antal slutninger til Kina er de seneste to uger steget til 42 supertankere. Det er 68 procent højere end de foregående to uger.

"Selv om olietankraterne sandsynligvis vil holde sig på et højt niveau frem til slutningen af måneden, plejer disse kortsigtede ratehop at være normalt på denne tid af året," siger Ole Slorer. Han henleder opmærksomheden på de sidste to uger af februar 2011, hvor VLCC-raterne steg til 50.000 USD per dag for at falde brat kort tid efter.

Kinesiske befragtere har stået for 35 procent af aktiviteterne hidtil i år, mens olieselskaberne dominere med 62 procent af slutkontrakterne.

Blandt analytikere er der udbredt enighed, at raterne vil falde igen.

Tidligere i dag steg Frontline igen på børsen i Oslo, godt seks procent. Aktien steg 30 procent fredag.

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs