ShippingWatch

Nyhedsbrev: Norden-konkurrent opruster voldsomt

Nordens kinesiske konkurrent China Shipping Development Company (CSDC) har fremlagt en meget ambitiøs omsætningsmålsætning for 2012, samtidig med at rederiet øger sin tørlastflåde med ikke mindre end 50 pct. i løbet af året.

Nordens kinesiske konkurrent China Shipping Development Company, CSDC, som både sejler med olie og tørlast præsenterede torsdag eftermiddag dansk tid sit årsregnskab, hvori rederiet fremsætter en ambitiøs omsætningsmålsætning for 2012 i takt med at rederiet øger sin tørlastflåde med ikke mindre end 50 pct. i løbet af året, der dog overskygges af højere omkostninger. Omsætningen ventes at vokse 18,8 pct. i 2012, mens omkostningerne derimod forudses at vokse 25,3 pct., hvilket indikerer en lavere indtjening sammenlignet med 2011. I 2012 venter CSDC at tage levering på 31 nye tørlastskibe med en samlet kapacitet på 3,22 mio. dwt., mens flåden ved årets udgang bestod af 117 tørlastskibe med en samlet kapacitet på 6,4 mio. dwt. I 2011 fremviste CSDC i modsætning til D/S Norden, som oplevede en flad omsætning, en omsætningsvækst på 7,7 pct. til 12,16 mia. yuan (1,9 mia. dollar), mens indtjeningen efter skat som forventet faldt 37 pct. til 1,08 mia. yuan. Det svarer til en indtjeningsmargin på 8,8 pct. mod D/S Nordens 3,9 pct. sidste år. Det var især jernmalmsfragt, som var i vækst hos CSDC, idet omsætningen fra denne produktkategori steg 81 pct. til 1,39 mia. yuan, mens omsætningen fra kulsejladser steg 11 pct. til 3,89 mia. yuan. Omsætningen fra oliefragt steg kun 2,2 pct. til 6,23 mia. yuan. Omsætningsandelen, som blev hentet uden for Kina steg 3 procentpoint til 39 pct. i 2011, men disse sejladser var ikke profitable, og trak ned i årets indtjening.

AKTIEFOKUS

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs