ShippingWatch

Mærsk tror på yderligere ratestigning i april

Ratestigninger fra marts har ikke slået nok igennem til at bringe containerfragten fra Asien til Europa på "break-even"-niveau, siger Søren Skou

Mærsks nye containerchef, Søren Skou, er optimistisk omkring rederiets bebudede ratestigninger i april. Det siger han ifølge Bloomberg News, men indrømmer stadig, at ratestigninger fra marts ikke har slået nok igennem til at bringe containerfragten fra Asien til Europa på "break-even"-niveau. Maersk Line har tidligere fortalt, at det vil hæve raterne med 400 dollar per 1. april oven på tidligere udmeldte stigninger på 775 dollar fra starten af marts.

"Vi er besluttede på at få ratestigningerne. Marts-stigningen var ikke nok til at dække udgifterne. Hvis ratestigningen lykkes næste måned tror jeg på, at de fleste rederier på Asien til Europa vil komme på "break-even," siger Søren Skou

ifølge Bloomberg News.

Fokus på overskud

Desuden gentog den nye containerskipper, at Mærsks fokus nu er på sund drift og overskud, og ikke at vinde nye markedsandele.

Ifølge Alphaliner har Mærsk en markedsandel på omtrent 15,9 pct. af det globale containermarked.

RITZAU FINANS

 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs