ShippingWatch

Der er plads til dansk piratindustri

En ny sikkerhedsindustri der skal forebygge og bekæmpe piratangreb på skibe, er ved at vokse frem. Det nye marked består af alt fra levering af pigtråd og oprettelse af sikkerhedsrum til bevæbnede vagter.

I takt med at truslen fra pirater i Aden-bugten og i stigende grad på den østafrikanske kyst fortsætter, vokser en nichebranche frem for virksomheder, der kan levere sikkerhed for rederiernes søfolk og skibe. Rederiforeningen vurderer, at der findes mellem ti og femten virksomheder, der laver alt fra uddannelse af søfolk til bevæbnet vagtvirksomhed på et ’seriøst niveau’, og at der er plads til flere virksomheder i branchen, hvis de kan levere et kvalitetsprodukt.

”Rederierne har oftest valgt at bruge de større etablerede vagtvirksomheder, der primært er engelske. Men der kan være lidt rift om dem, så hvis der kommer nogle flere kvalificerede på markedet, så er der et behov at dække,” siger piraterikonsulent ved Rederiforeningen, Morten Glamsø.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs