Mortensen: Efterspørgslen ser fornuftig ud

Selvom tørlastmarkedet er presset lige nu, lysner det længere ude i horisonten, vurder Nordesn topchec Carsten Mortensen.
AF RITZAU FINANS

Mens lave fragtrater og et udbud af nye skibe, der vokser hurtigere end efterspørgslen, presser tørlastmarkedet lige nu, er der håb om en bedring af markedsvilkårene, når man ser længere frem i tiden - ikke mindst drevet af mineselskabernes hastige ekspansion. Det vurderer Rederiet Nordens topchef Carsten Mortensen.

"Jeg er i virkeligheden meget fortrøstningsfuld. Der kommer rigtigt meget ny minekapacitet på banen fra 2013, 2014 og 2015, så efterspørgselsbilledet ser ganske fornuftigt ud. Ser man på 2011 havde man en samlet efterspørgselsstigning på på 9-10 pct. i tørlast, og det er faktisk rigtigt godt. Desværre voksede flåden med 15 pct.," siger han til Ritzau Finans.

"Bankerne er for øjeblikket ikke så villige til at låne nye penge ud og det betyder, at der ikke er den store ivrighed til at kontrahere en masse nye skibe blandt rederierne. Det gør forhåbentlig, at vi hurtigere kan opnå balance i tingene i tørlast," tilføjer Carsten Mortensen.

RITZAU FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også