Norden: Det bliver stille og roligt bedre i tank

Carsten Mortensen: "Vi er nede at tjene penge på driften før afskrivninger."
AF RITZAU FINANS

D/S Norden forbedrede sidste år driften i sin produkttankdivision til et overskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 26 mio. dollar fra et nulresultat i 2012. En pæn tilgang af nye skibe har dog øget afskrivningerne, så driftsresultatet før finansielle poster (EBIT) viste et underskud på 8 mio. kr. mod et nulresultat i 2010. I 2012 regner D/S Norden med et EBITDA-overskud i tank på 25-45 mio. dollar.
"I tank bliver det stille og roligt bedre for os. Vi er nede at tjene penge på driften før afskrivninger, mens vi stadig ligger lidt under efter afskrivninger for 2011. Men vi forventer at nå et endnu bedre driftsresultat i 2012 end i 2011," siger Carsten Mortensen, administrerende direktør i D/S Norden, til Ritzau Finans.
Ifølge Carsten Mortensen skal udviklingen ses i lyset af rederiets konservative afskrivningsprofil. D/S Norden nedskriver sine skibe over 20 år til et niveau, der er under dagens "scrap-pris". Tilgangen af nye tankskibe til D/S Nordens flåde gør, at rederiets afskrivninger er betydeligt større, end de har været tidligere. Men kigger man på 2012 samlet set genererer rederiet "et pænt cash flow" fra driften.
D/S Nordens forventninger til indtjeningen (EBITDA) i tankdivisionen ligger til den pæne side af markedskonsensus. Baseret på svar fra fem analytikere er konsensus ifølge SME Direkt et EBITDA-overskud på 26 mio. dollar i 2012 stigende til 57 mio. dollar året efter.

RITZAU FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også