ShippingWatch

Rederier øgede rater med 700 dollar

Mens Maersk Line tirsdag kritiseres for et prishop, har Alphaliner fremlagt en analyse, der viser, at rederierne på Fjernøsten-Europaruten har hævet raterne markant.

Containerrederierne på Fjernøst-Europa-ruten har øget fragtraterne med 700 dollar pr. teu efter en generel ratestigning (GRI) 1. marts, fremgår det af analysehuset Alphaliners nyhedsbrev.

"Prisstigningen var højere end ventet, eftersom rederierne ikke udvandede den annoncerede GRI på 700/800 teu," skriver Alphaliner.

Det er anden gang i træk, at rederierne har sikret sig den fulde stigning af annoncerede prisstigninger. Den tidligere ratestigning blev gennemført i december og var på 200 dollar pr. teu.

Og det overrasker Alphaliner, at rederierne to gange i træk har kunne opretholde de generelle ratestigninger.

"Det er en ændring i forhold til tidligere praksis, hvor ratestigninger blev afbødt for at undgå volumentab til konkurrenter," skriver Alphaliner.

Årsagen skal findes i mange rederiers negative cash flow på ruten siden fjerde kvartal sidste år, og en høj grad af oplægning af skibe, mener Alphaliner. Således er den ugentlige kapacitet på Fjernøst-Europaruten faldet med 14 procent i forhold til juli.

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs