ShippingWatch

Mærsk-barnebarn bliver forfremmet

Mærsk Mc-Kinney Møllers barnebarn stiger i graderne og bliver chef for 4.500 ansatte.

Robert Mærsk Uggla bliver ny chef i bugser- og bjærgningsselskabet Svitzer, der er et datterselskab i A. P. Møller - Mærsk-koncernen. Det skriver epn.dk.

Uggla kommer fra en stilling i det svenske tankskibsrederi Broström, der ligeledes er en del af den danske koncern.

33-årige Robert Mærsk Uggla overtager dermed jobbet efter Jesper T. Lok, der forlod Svitzer i 2011 for i stedet at blive øverste mand i DSB.

"Robert Uggla har solid erfaring fra Maersk Line og Broström, hvor han har vist gode ledelsesevner. Jeg er meget glad for, at Robert vil overtage posten som adm. direktør i Svitzer," siger partner og medlem af executive board, Claus V. Hemmingsen, der er overordnet ansvarlig for Svitzer, i en pressemeddelelse.

Han roser i pressemeddelelsen blandt andet den nye Svitzer-chef for at have moderniseret Broström til at kunne klare sig på det stærkt konkurrenceprægede tankskibs-marked, og samtidig får Robert Mærsk Uggla anerkendelse for sin indsats i forbindelse med integrationen med Maersk Tankers.

I Svitzer bliver han chef for 4.500 ansatte i et selskab, der råder over mere end 500 skibe og er engareret i 40 lande og 100 havne.

Robert Mærsk Uggla, der er søn af Mærsk Mc-Kinney Møllers datter Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, blev en del af Mærsk-koncernen i 2004. Han blev udnævnt til country manager i Maersk Line med base i Dubai i 2006, men allerede tre år senere i 2009 blev han udnævnt til direktør i Broström.

Han tiltræder i det nye job den 1. maj.

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs