ShippingWatch

Jyske forsigtig omkring Maersk

Maersk Line skuffede i fjerde kvartal på grund af store omkostninger, vurderer Head of Equity Research i Jyske Bank Frans Høyer der fortsat vil have en forsigtig tilgang til Mærsk-aktien.

Foto: Maersk

- Maersk matchede håbene med bedre udvikling overalt undtagen i Line, skriver Frans Høyer der peger på at det er på trods af 19 pct. volumenvækst, mens containerraterne steg 12 pct. og dermed resulterede i 5 pct større omsætning end ventet.

Med en fortsat resultatnedgang i vente i 2012, fastholder Jyske Bank en forsigtige vurdering af hele koncernen. Frans Høyer peger på, at Maersk Line trods forbedrede rater indikerer, at man ikke længere vil øge markedsandelen.

- Der arbejdes med ”slowsteaming” og returnering af chartrede skibe til ejerne, og der bestilles ikke flere nye skibe. Omvendt pointerer Maersk Line, at man vil forsvare nuværende markedsandele, noteres det. Analytikeren mener, at når konkurrenterne i årets løb modtager store ny skibe, vil de sikre sig tilstrækkeligt volumen. Dermed stiger risikoen for fornyet pres på containerraterne.

- Vi regner med at justere vores indtjeningsforventninger en smule, men forventer at fastholde vor forsigtige holdning til aktien, lyder det.

Jyske Bank har et kursmål på 40.000 kr. og anbefalingen "sælg" på Mærsk-aktien.

RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs