ShippingWatch

STX Pan Ocean: Overkapaciteten aftager

D/S Norden har fået nyt fra sydkoreanske STX Pan Ocean, der er ejet af holdingselskabet STX Corporation. Selskabet kom mandag aften dansk tid med regnskab for fjerde kvartal, og det var med interessante meldinger i forhold til danske D/S Norden.

Foto: Maersk

STX Pan Ocean ser blandt andet overkapaciteten på tørlastmarkedet aftage efter 2012, hvor selskabet forventer en vækst i markedet på 5 pct. Omsætningen hos STX Pan Ocean faldt i fjerde kvartal med 12 pct. i forhold til et år tidligere og landede på 1,32 mia. dollar, hvilket dog stadig var en anelse bedre end analytikernes forventninger, som ifølge Bloomberg News lå på 1,26 mia. dollar. Resultatet af primær drift endte i fjerde kvartal på 17,5 mia. sydkoreanske won, svarende til 15,5 mio. dollar, hvor analytikerne havde ventet 14,4 mio. dollar. Hvad, der er rigtig interessant for danske D/S Norden, er imidlertid STX Pan Oceans meldinger om selskabets forventninger. For 2012 ser det nemlig en vækst i handlen med tørlast på 5 pct. til 3,73 mia. ton, specielt drevet af stigende efterspørgsel fra emerging markets. Selskabet skriver desuden i regnskabet, at overkapaciteten på markedet forventes at aftage efter 2012. Det vil blandt andet ske, fordi ophugningen af skibe forventes at stige med 8,4 pct. til 24 mio. dødvægtton. STX Pan Ocean-aktien stiger 0,7 pct. til 7420 won.

AktieFokus

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs