Pirater angreb handelsskibe 27 gange i første kvartal

International Maritime Bureau opfordrer til, at der skrues op for flådeindsatsen især i Guineabugten, hvor der i årets første tre måneder var fem angreb.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Der er fortsat behov for stor årvågenhed og beredskab ved de globale brændpunkter for pirateri, især i Guineabugten ud for Vestafrika.

Det skriver International Maritime Bureau (IMB), der registrerer og rådgiver om piratangreb, i sin opgørelse for første kvartal.

Her meldes der om i alt 27 piratangreb, hvoraf piraterne i 24 tilfælde gik ombord på handelsskibe. Et skib blev kapret, mens angrebene ikke kom videre end forsøgsstadiet i to tilfælde.

Fem af angrebene skete i Guineabugten, mens otte skete i stræderne ved Singapore og fem ud for Peru i Callao-ankerområdet.

For Guineabugten er antallet faldet fra otte tilfælde i samme periode sidste år til fem i år, men der er stadig en væsentlig risiko, advarer IMB.

”Mens reduktionen er en god nyhed for farvandet i Guineabugten, er der simpelthen ikke plads til selvtilfredshed. IMB opfordrer til en øget og koordineret indsat hos kystmyndighederne ved Guineabugten samt en mere robust international flådetilstedeværelse,” hedder det i opgørelsen.

Senest blev seks besætningsmedlemmer fra skibet Monjasa Reformer kidnappet i slutningen af marts i Guineabugten, mens et andet tankskib blev angrebet i starten af april.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også