ShippingWatch

Kina indfører 14 dages lockdown i distrikt tæt ved Ningbo-havnen

Kina har indført 14 dages lokal nedlukning på grund af stigende smitte med coronavirus.

Foto: William Hong/Reuters/Ritzau Scanpix

Bekymringer over nye forstyrrelser i forsyningskæderne breder sig, efter Kina har indført 14 dages lokal nedlukning på grund af stigende smitte med coronavirus.

Det skriver S&P Global Platts på baggrund af flere unavngivne kilder fra industrien.

Nedlukningen sker i distriktet Zhenhai, der er et af seks distrikter under Ningbo, som råder over en af verdens største havne.

Kina er kendt for at have nultolerance over for coronasmitte, og derfor bliver der lukket ned, når der konstateres nye tilfælde.

Flere havne ved Ningbo blev lukket ned tilbage i august, efter havnearbejdere var blevet smittet.

Bekymringerne går på, at nedlukningen kan skabe nye forstyrrelser for søfragten, hvis nedlukningen breder sig til havnene. Det kan skabe nye flaskehalse, som vil få efterspørgslen til at stige, hvorefter raterne kan blive skubbet endnu højere op.

Ifølge S&P Global Platts lå prisen på at få fragtet en fyrrefodscontainer fra det nordlige Asien til den amerikanske østkyst på 10.000 dollar 6. december i år mod 4800 dollar for et år siden.

Sådan truer Kinas nultolerance den globale vækst og forsyningskæderne

Kinesiske coronakrav lægger pres på MAN 

Producentflugt fra Kina kan ændre spillereglerne for dansk shipping 

 

Mere fra ShippingWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs