ShippingWatch

EU's sortlistning af Panama kan sende landets skibsregister i modvind

Panamas status som "højrisikoland" i forhold til økonomisk kriminalitet kan afskrække europæiske banker og rederier fra at bruge landets skibsregister, forudser shippingbanken Berenberg. Shipping er uvant med ESG-regulering, der er en stor risiko for sektoren, mener Berenberg.

Foto: Erick Marciscano/Reuters/Ritzau Scanpix

Panamas optagelse sidste år på EU's liste over tredjelande, hvor der er høj risiko for hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme, kan skade populariteten af Panamas skibsregister på grund af bekymring blandt shippingindustriens långiverne, vurderer den tyske shippingbank Berenberg.

EU-listen er rettet mod lande, der - som følge af svag forvaltning og udbredt korruption - anses for at være sårbare i forhold til international hvidvask af penge og finansiering af terrorisme, og Philipp Wünschmann, der er Head of Shipping hos Berenberg, mener, at Panamas optagelse på EU-listen kan dæmpe långivernes appetit efter shippingkunder, der sejler under panamansk flag.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs