ShippingWatch

John Fredriksens døtre skal arve Norges største formue

Cecilie og Kathrine Astrup Fredriksen står til at arve Norges største formue efter milliardæren John Fredriksen. De to kvinder har allerede ledende stillinger i familieimperiet.

John Fredriksen ses her med døtrene Kathrine og Cecilie Fredriksen i 2014. | Foto: Richard Drew/AP/Ritzau Scanpix

Tvillingparret Cecilie og Kathrine Astrup Fredriksen, 37, er Norges rigeste arvinger som døtre af shippingmilliardæren John Fredriksen.

De to kvinder skal sammen arve en formue, som det norske medie Kapital netop har opgjort til 104 mia. norske kr.

Fredriksen grundlagde sin milliardformue i shipping i 1980'erne, da han fragtede olie i den Persiske Golf under krigen mellem Iran og Irak.

Siden har nordmanden, der i dag har cypriotisk statsborgerskab, udvidet sin forretning til at omfatte meget andet end shipping, blandt andet ejendomme, så skibsfart i dag kun tegner sig for en femtedel af Fredriksens aktiviteter.

Cecilie og Kathrine Astrup Frederiksen indtager allerede ledende roller i familieimperiets hovedselskab, Seatankers Management.

Kathrine Fredriksen er desuden bestyrelsesmedlem i selskabet Axactor, mens søsteren Cecilie sidder i bestyrelsen i virksomheden Mowi. Begge er medlemmer af bestyrelsen for Norwegian Property.

Cecilie og Kathrine Astrup Frederiksen er født og uddannet i London ved London Metropolitan University og European Business School London. Siden har de arbejdet i blandt andet Asien og lever et liv som kosmopolitter i familiens hjem på Cypern, i Storbritannien, Spanien og Norge.

Norske shipping- og olierigmænd har tabt milliarder i 2020

John Fredriksen er stadig Norges med afstand rigeste person 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs