ShippingWatch

Maersk sætter nyt mål for den investerede kapital frem mod 2025

Maersk forventer at kunne hente over 12 pct. afkast på den investerede kapital frem mod 2025. Sådan lyder det fra Søren Skou på selskabets kapitalmarkedsdag tirsdag. Det er markent over tidligere mål.

Foto: PR / Maersk

A.P. Møller-Mærsk lægger nu op til i gennemsnit at kunne hente over 12 pct. afkast på den investerede kapital (ROIC) frem mod 2025.

Det siger administrerende direktør Søren Skou i forbindelse med selskabets kapitalmarkedsdag, der afholdes tirsdag.

Nærmere bestemt forventer Maersk, at ROIC i perioden fra 2021 til 2025 skal ligge på over 12 pct. i gennemsnit, hvilket er markant over tidligere mål.

Det har længe været en målsætning for administrerende direktør Søren Skou at løfte afkastet på den investerede kapital hos Maersk. Det langsigtede mål lyder på en ROIC-værdi på 7,5 pct., og det er fortsat målet under normale markedsvilkår.

Sidste år hente selskabet et afkast på den investerede kapital på 9,4 pct., hvilket i høj grad var drevet af ekstraordinære tendenser på markedet for containerfragt. I første kvartal 2021 har Maersk hentet et afkast på den investerede kapital på 15,7 pct.

I perioden fra 2016 til 2019 har ROIC i gennemsnit ligget på 2,3 pct.

Maersk-chef ser snarlige logistikopkøb – men ærgrer sig over stigende priser 

Hvordan vil Søren Skou have det med at være CEO for verdens næststørste containerrederi?

Maersk får rekordoverskud i første kvartal 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Uenighederne sejrede, da IMO's miljøkomité forsøgte at skabe konsensus om nye klimaindsatser inden for skibsfarten. Maersk er frustreret. En stort tænkt, men kritiseret metanolfabrik i USA med Hafnia som medinvestor smuldrer. Springer konkurrenterne på Maersks Tradelens blockchain-projekt, der nu rulles ud i Kina?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs