ShippingWatch

Bjørn Højgaard forventer en værre besætningskrise i 2021

Der er fortsat vanskeligheder med at få skiftet besætning på skibe, efter flere lande er blevet ramt af stigende coronasmitte. Det har skabt bekymring for, at krisen kan vokse sig større 2021 end sidste år ifølge Anglo-Easterns topchef Bjørn Højgaard.

Foto: PR/Univan

Den stigende coronasmitte i flere lande skaber forøget bekymring i shippingindustrien om besætningsskift, hvor restriktioner har udløst barrierer for søfolks muligheder for at af- og påmønstre skibe i havne i især Asien.

Frem til midten af april arbejdede 5,8 pct. af verdens søfolk stadig på skibe, selv om deres kontrakter var udløbet. 0,4 pct. havde været ombord på skibe i over 11 måneder, fremgår det af tal fra The Neptune Declaration, der er et initiativ for at forbedre besætningsskift efter store problemer under coronakrisen, i en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs