ShippingWatch

Bjørn Højgaard forventer en værre besætningskrise i 2021

Der er fortsat vanskeligheder med at få skiftet besætning på skibe, efter flere lande er blevet ramt af stigende coronasmitte. Det har skabt bekymring for, at krisen kan vokse sig større 2021 end sidste år ifølge Anglo-Easterns topchef Bjørn Højgaard.

Foto: PR/Univan

Den stigende coronasmitte i flere lande skaber forøget bekymring i shippingindustrien om besætningsskift, hvor restriktioner har udløst barrierer for søfolks muligheder for at af- og påmønstre skibe i havne i især Asien.

Frem til midten af april arbejdede 5,8 pct. af verdens søfolk stadig på skibe, selv om deres kontrakter var udløbet. 0,4 pct. havde været ombord på skibe i over 11 måneder, fremgår det af tal fra The Neptune Declaration, der er et initiativ for at forbedre besætningsskift efter store problemer under coronakrisen, i en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Mens Maersk opjusterede, gav MSC-topchef Søren Toft en forklaring på containermarkedets dårlige service på shipping-konference i London. Kampen om de klimavenlige brændstoffer skærpes, og grønne pollitikere vil have LNG fjernet fra EU-liste.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs