ShippingWatch

It-direktør i Mærsk vil rekruttere 1000 it-folk

Mærsk har gang i en historisk digitalisering af konglomeratet og i den forbindelse forventer it-direktør Navneet Kapoor, at han skal finde 1000 fuldtidsansatte it-folk, mens der skal skæres ned på konsulenter.

Foto: Navneet Kapoor

Der er tryk på kedlerne i den digitale omstilling af containerrederiet Mærsk. Selskabets informations- og teknologidirektør samt nyudnævnte medlem af gruppens Executive Board, Navneet Kapoor, forventer, han skal finde omkring 1000 it-talenter til at digitalisere Mærsks arbejdsgange, fortæller han til Børsen.

Mærsk har i forvejen omkring 6000 "rene" it-udviklere, hvoraf en del er konsulenter og freelancere, og de mange nye fuldtidsansættelser, der er i støbeskeen, er bl.a. led i at skære ned på konsulenter.

"Vi skal have fat i dem, man kalder for “5x'erne” eller “10x'erne”. Altså dem, der kan præstere fem eller ti gange mere end gennemsnittet," siger Navneet Kapoor til Børsen.

Navnet Kapoor indtrådte i Mærsks Executive Board 1. april. Indlemmelsen skal især ses som et udtryk for den rolle, som it og teknologi spiller for Mærsk fremadrettet, lød det fra rederiet i en pressemeddelelse i slutningen af marts.

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersks position som verdens største er ved at lakke mod enden, Wärtsilä afskrev et af fremtidens brændstoffer, Ever Givens manager frygtede negativ omtale efter Suez-hændelse - alt sammen i en uge, hvor det også kom frem, at BW-dominerede Navigator overtager Ultragas i stor handel.

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs