ShippingWatch

Norsk skibsreder skal i fængsel i ophugningssag

En norsk skibsreder er blevet idømt seks måneders fængsel for at have forsøgt at sende skibet Tide Carrier til ulovlig ophugning i Pakistan. Opdateret.

Foto: Ole Stian Bockelie/Miljødirektoratet

Den norske skibsreder Georg Eide er idømt seks måneders ubetinget fængsel for at have forsøgt at sende skibet Tide Carrier til ulovlig ophugning i Pakistan. Det skriver E24.

I byretten i Sunnhordland blev Georg Eide i dag, fredag, dømt for at bryde den norske forureningslov i sagen om tørlastskibet Tide Carrier, der i februar 2017 gik på grund i Norge.

Her kom det frem, at skibet var på til ophugning på beaching-værfter i Indien uden at have de nødvendige tilladelser.

Georg Eide var sælger af skibet, men ifølge det norske bagmandspoliti vidste han, at køberen havde planer om at skrotte skibet i Sydøstasien.

Byretten var enig i den påstand og mente, at Georg Eides ageren i sagen var "stærkt forkastelig", og at han vidste, at skibet skulle ophugges i Asien. Samtidig konfiskeres et udbytte på 2 mio. norske kr. fra selskabet Eide Marine Eiendom.

"Ophugning af forældede skibe er et stort internationalt miljøproblem. Som en stor søfartsnation er det vigtigt, at norske myndigheder bidrager til bekæmpelsen af dette problem," siger statsadvokaten Bache Dahl.

George Eide har under sagen erklæret sig uskyldig. Hans advokat fortæller, at de er uenige i dommen og vil overveje, om de skal anke dommen.

Artiklen er opdateret d. 4. december 2020 for at afspejle, at dommen er ubetinget og ikke betinget, som oprindeligt skrevet.

Norsk skibsreder kræves fængslet i ophugningssag

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere