Maersk opjusterer forventningerne

Et hidtil positivt fjerde kvartal får atter Mærsk til at opjustere sine indtjeningsforventninger til 2020.
Foto: Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt
AF RITZAU

A.P. Møller-Maersk opjusterer sine forventninger til 2020 med 500 mio. dollar målt på driftsresultatet - indtjeningen før blandt andet renter og skat. Det svarer til cirka 3,14 mia. kr. Det fremgår af en selskabsmeddelelse fra Maersk tirsdag.

Maersk forventer nu et driftsresultat på 8,0-8,5 milliarder dollar. Opjusteringen kommer, blot dagen før selskabet offentliggør sit regnskab for tredje kvartal.

Opjusteringen er baseret på de foreløbige finansielle tal for oktober og det øgede momentum i fjerde kvartal i fragtrater og volumener i Ocean-segmentet, skriver rederiet.

Ocean-forretningen er den del af rederiets forretning, der dækker over containerforretningen til søs.

Maersk gør i meddelelsen opmærksom på, at markedssituationen og forventningerne dog fortsat er mere usikre end normalt på grund af covid-19-forstyrrelser.

Det er anden måned i træk, at selskabet ser en bedre indtjening i 2020 end først antaget. Tilbage i oktober opjusterede selskabet sine forventninger til driftsresultatet i 2020 til 7,5-8,0 mia. dollar fra tidligere 6-7 mia. dollar.

Dengang meldte Mærsk samtidig ud, at man ville afskedige 2000 medarbejdere i tredje kvartal.

Det blev estimeret, at afskedigelserne ville koste firmaet ca. 100 mio. dollar svarende til ca. 630 mio. kr. i omkostninger vedrørende omstruktureringer.

Med opjusteringen er endnu en del af overraskelsesmomentet væk forud for tredje kvartals regnskab onsdag. Ud over forventningerne til driftsresultatet offentliggjorde Maersk nemlig også foreløbige tal for omsætningen i tredje kvartal i oktober.

Her var meldingen en omsætning på omkring 9,9 mia. dollar i kvartalet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også