ShippingWatch

S&P hæver kreditvurdering af Maersk

Endnu et kreditvurderingsbureau hæver udsigterne på Maersk fra "negative" til "positive". Selve kreditvurderingen fastholdes dog. Maersk er et ud af fire containerrederer, som har en bedre kreditvurdering, end de havde inden coronakrisen brød ud tidligere på året.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Finans

Det internationale kreditvurderingsbureau S&P har løftet udsigterne for Mærsks kreditvurdering til "positive" fra tidligere "negative". Det skriver Bloomberg.

Selve kreditvurderingen lyder fortsat på BBB. Udsigten "positive" indikerer, at S&P overvejer at løfte kreditvurderingen.

Tidligere har også Moody's hævet udsigten for Maersk fra 'negativ' til 'positiv". Ligesom S&P fastholder Moody's ratingen af Maersks gæld på samme niveau: 'Baa3'.

Generelt gælder det, at flere containerrederier har en bedre kreditvurdering, end de havde inden coronakrisen brød ud tidligere på året. Det gælder de fire europæiske containerrederier Maersk, CMA CGM, Hapag-Lloyd og Global Ship Lease.

Da coronavirussen ramte verden tidligere på året, fik det kreditvurderingsbureauet Moody's til at nedjustere sine vurderinger af samtlige seks rederier, som Moody's vurderer, af frygt for, at den opbremsningen i den globale økonomi ville ramme rederierne.

Siden hen har det vist sig, at coronapandemien langt fra har ramt containerrederierne så hårdt som frygtet. Tværtimod er det lykkes flere af rederierne at øge indtjeningen under krisen.

Det har også smittet af på kreditbureauernes syn på selskaberne.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere